Dziś na obiad był u nas kotlet schabowy. Jednak, by to danie odrobinę urozmaicić użyłam KURCZAK PANIER do drobiu od firmy PRYMAT.
Nie ma w tym daniu zbyt dużej filozofii. Tradycyjnie przygotowany schab namoczyłam w jajku, a następnie w panierce.
Należy pamiętać, by nie dodawać do jajka soli, bo panierka jest już solona.
Kotlet wyszedł w bardzo pięknym złotym kolorze. Panierka chrupiąca, dobrze przywarła do niego. Podałam je z ziemniakami oraz z sałatką z pomidorami i cebulą. Nie przerażajcie się ilością śmietany w sałatce - mąż robił i tak lubi. :)
A jak smakował kotlet? Był bardzo aromatyczny, ziołowy. Najbardziej wyczuwalną przyprawą jest tu kurkuma. Więc jak ktoś lubi smaki z orientalną nutą to polecam.
Nastepnym razem wypróbuję panierkę chyba do skrzydełek z kurczaka.
Więcej produktów od firmy PRYMAT znajdziecie TUTAJ.
A co u Was dziś na obiad?
Tradycyjnie czy wykwintnie?
Tradycyjnie czy wykwintnie?
Ciekawa ta panierka Na pewno ją wypróbuję!
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wszelkie gotowe panierki, często mieszam je z płatkami kukurydzianymi dla lepszego efektu i smaku :)
OdpowiedzUsuńmam takie panierki z Winiar ale dla mnie trochę są przedobrzone w dodatkach smakowych i mocno słone :)
OdpowiedzUsuńobiadek tak ładnie wygląda, że znowu jestem głodna
Panierka wygląda znakomicie:)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wygląda ta panierka :)
OdpowiedzUsuń