Moja propozycja kulinarna na dzisiejszego Sylwestra to:
Francuski makowiec
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- masa makowa
- orzechy włoskie
- orzechy laskowe
- masa makowa
- orzechy włoskie
- orzechy laskowe
(u mnie od Skworcu.com.pl)
Przygotowanie:
Nacinamy ciasto francuskie.
Na środek kładziemy plastry pomarańczy, na to masę makową wymieszaną z orzechami i rodzynkami. Sklejamy ciasto na przemian.
Według mnie całkiem dobrze się prezentuje i co najważniejsze taki makowiec jest szybki i prosty w wykonaniu.
Ja spędzam Sylwestra w domu, a jak to jest u Was? Ktoś wybiera się może na Bal?
Smakowite kocham makowce :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam makowce a ten przepis jest tak prosty i szybki, że koniecznie muszę skorzystać :)
OdpowiedzUsuńNo prostszego makowca to już chyba nie ma.
UsuńNo chyba, że taki kupiony z cukierni :)
Smaczne, u nas dziś ptysie.
OdpowiedzUsuńNajlepszego na cały Nowy 2013 Rok.
Dziękuję, ptysie też bym zjadła chętnie :)
Usuńmakowiec wyglada pieknie i smacznie:)
OdpowiedzUsuńwesołego sylwestra:)
Dziękuję, no może będzie wesoło, zalęzy co w TV będzie lecieć :)
UsuńNa pewno pycha...:)
OdpowiedzUsuńNa Nowy Rok życzę Ci wiele radości i miłości , dużo sukcesów i pomyślności...:)
Co za delicje u Ciebie w Sylwestra :)
OdpowiedzUsuńNajlepszego w Nowym Roku :)
Dzięki.
Usuńwygląda pysznie:))))))
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam robić makowca z ciastem francuskim :) świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuń