Na każde większe okazje rodzinne moja
mam robi wafle przekładane masą czekoladową i krówkową. I ja
postanowiłam spróbować sił w tym temacie. Jednak moje będą z
innym nadzieniem:
Wafle z masą orzechową
Składniki:
- paczka wafli
- 200g margaryny
- 2/3 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- mały cukier wanilinowy
- 1 łyżka kakao
- 1 1/4 szklanki tartych orzechów
włoskich (u mnie BackMit od Świadome Odżywianie)
Przygotowanie:
Zagotować mleko, margarynę, cukry,
kakao. Dodać orzechy i gotować na małym ogniu około 10 minut.
Wafle przekładać lekko ciepłą masą.
Przygnieść czymś ciężkim. Schować do lodówki.
Prawdziwy orzechowy smak. Lubicie takie
wafle?
Uwielbiam orzechy włoskie i z pewnością te ciastka bardzo by mi smakowały :)
OdpowiedzUsuńpewnie ze lubimy ;)
OdpowiedzUsuńPewnie są pyszne
OdpowiedzUsuńUwielbiam !
OdpowiedzUsuńkocham ;D
OdpowiedzUsuńmam na nie rodzinny przepis:) uwielbiam!
OdpowiedzUsuńA ja akurat odbiegłam od rodzinnej tradycji.
UsuńOjej! Jak pysznie to wygląda <3
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie smakI:)
OdpowiedzUsuńale narobiłaś mi smaka :D
OdpowiedzUsuńOj schrupałabym ;)
OdpowiedzUsuńPycha <3 Mniam :)
OdpowiedzUsuńoj lubie, najlepsze sa z masa kawową :D
OdpowiedzUsuńTakich jeszcze nie jadłam.
UsuńAż by się chciało spróbować tego wafelka.
OdpowiedzUsuńJak najdzie mnie ochota na słodkie to często robię właśnie takie wafle;-)
OdpowiedzUsuńlubię :) robię z masą krówkową
OdpowiedzUsuńale pychotka. dawno nie jadłam takiego przysmaku. kiedyś przekładałam te wafle np dżemem z jagód :)
OdpowiedzUsuńjak byłam dzieckiem to babcia robiła mi takie wafle (ale z masą kakaową) :)
OdpowiedzUsuńprzypomniał mi się ich smak :)