wtorek, 8 stycznia 2013

Baton pomarańczowy

Jakiś czas temu robiłam Baton orkiszowo-bakaliowy - TUTAJ znajdziecie przepis. Tak mi zasmakował, że postanowiłam zrobić teraz inną jego odmianę. Będzie to:
Baton pomarańczowy


Składniki:


- płatki orkiszowe błyskawiczne
- mleko
- 2 łyżki miodu
- 3 jajka
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- suszona skórka pomarańczowa 



Część produktów oczywiście pochodzi od Skworcu.com.pl

 




Przygotowanie:

Płatki orkiszowe moczę w mleku (można też w soku pomarańczowym) razem z suszoną skórką pomarańczową i jagodami goja.
Kandyzowane plastry pomarańczy kroję na mniejsze kawałki.
Wrzucam je do miski, dodaję odsączone płatki ze skórką pomarańczową, jagodami goji i dodaję jajka. Do tego miód i cukier waniliowy. Wszystko mieszam.
Tak przygotowaną masę układam w małej keksówce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut.




Prawdziwa zdrowa pomarańczka. :)
A co dobrego u Was?

12 komentarzy:

Dziękuję za komentarz. Komentarze reklamujące będą usuwane, jak i zawierające wulgaryzmy, czy obrażające.