Jakiś czas temu robiłam Baton orkiszowo-bakaliowy - TUTAJ znajdziecie przepis. Tak mi zasmakował, że postanowiłam zrobić teraz inną jego odmianę. Będzie to:
Baton pomarańczowy
Składniki:
- suszona skórka pomarańczowa
Część produktów oczywiście pochodzi od Skworcu.com.pl
Przygotowanie:
Płatki orkiszowe moczę w mleku (można też w soku pomarańczowym) razem z suszoną skórką pomarańczową i jagodami goja.
Kandyzowane plastry pomarańczy kroję na mniejsze kawałki.
Wrzucam je do miski, dodaję odsączone płatki ze skórką pomarańczową, jagodami goji i dodaję jajka. Do tego miód i cukier waniliowy. Wszystko mieszam.
Tak przygotowaną masę układam w małej keksówce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wrzucam je do miski, dodaję odsączone płatki ze skórką pomarańczową, jagodami goji i dodaję jajka. Do tego miód i cukier waniliowy. Wszystko mieszam.
Tak przygotowaną masę układam w małej keksówce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut.
fajnie wiedzieć bo smacznie wygląda.
OdpowiedzUsuńAlee superrr, zjedlibyśmy jak nic!:D:D
OdpowiedzUsuńwyglada przepysznie :)
OdpowiedzUsuńlubie takie pysznosci
OdpowiedzUsuńŚwietne uwielbiam takie batoniki
OdpowiedzUsuńa ja się tak zabieram i zabieram i zrobić nie mogę - dobrze, że przypomniałaś :)
OdpowiedzUsuńswietnie wyglada :)
OdpowiedzUsuńNa pewno jest pyszny! :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, na pewno tak też smakuje :) Zresztą uwielbiam wszystko, co ma w sobie pomarańcza :)
OdpowiedzUsuńJa też się dołączam, świetnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis :) kiedyś muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńMuszę to wypróbować :-)
OdpowiedzUsuń