Mój mały ogród bujnie wydaje z siebie plony: fasolka, ogórki, cukinia, kabaczki. Dlatego obiady letnie urozmaicam tymi właśnie warzywami i na dziś przepis na Placki ziemniaczano-kabaczkowe.
Składniki:
- 3 ziemniaki
- 1/2 kabaczka
- 1 marchewka
- 1 cebula
- mąka pszenna
- mąka pszenna
- sól, pieprz, suszone zioła (u mnie bazylia i tymianek)
Przygotowanie:
Kabaczek rozcinam na pół i wydrążam nasiona. Obieram resztę warzyw. Wszystko dokładnie ucieramy, ja wykorzystałam do tego robot kuchenny. Dodaję resztę składników i dokładnie mieszam. Smażę na oleju.
To coś dla mnie - świetny przepis
OdpowiedzUsuńCzasem robię tez z samej cukinii takie placki, wtedy wychodzą zielone.
Usuńchętnie wykorzystam przepis :)
OdpowiedzUsuńsuper,dziś wykorzystam twój przepis
OdpowiedzUsuńPolecam.
UsuńZ chęcią bym spróbowała ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają tak apetycznie...
OdpowiedzUsuńSmaczne były.
Usuńuwielbiam warzywa ^^
OdpowiedzUsuńFajny przepis :)
pychotka, moja mama ostatnio zrobiła, kabaczka ale schabowy :)
OdpowiedzUsuńTeż robię, w ogóle u mnie ostatnio tylko cukinia i kabaczek, tylko forma różna.
UsuńSuper przepis. Chętnie go wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam placki ziemniaczane, ale z takimi dodatkami jeszcze nie probowalam.:-)
OdpowiedzUsuńWarto czasem pokombinować w kuchni.
Usuńpyszności ;) dawno nic takiego nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńTakich placuszków jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, ja placki uwielbiam, ale jadam z raz w roku, bo nie smażę nic na oleju ;] Unikam ciężkich potraw, a placki dla mnie takie są ;]
OdpowiedzUsuńU nas sporo rzeczy smażonych na oleju rzepakowym. Zawsze po smażeniu od razu wszystko wykładam na ręcznik papierowy, to zawsze sporo oleju w niego wsiąknie.
Usuńmmm... muszę zrobić :D
OdpowiedzUsuńooo super pomysł, my ostatnio robiliśmy ziemniaczano-brokułowe. Też wyszły przesmaczne :)
OdpowiedzUsuńO takiej wersji jeszcze nie jadłam, a czasem brokuł mi zalegał i nie miałam na niego pomysłu ;)
UsuńUwielbiam placki wszelkiej maści :) Ziemniaczane jadam od kiedy pamiętam. Lubie i z cukinią i z jabłkami, z cebulką. w ogóle placki to moja słabość.
OdpowiedzUsuńMmmm ale mi narobiłaś smaka !
OdpowiedzUsuńO! już wiem co dziś na obiad :) uwielbiam te placki , babcia je zawsze robiła :)
OdpowiedzUsuńJaki fajny pomysł - w sumie do placków można każde warzywo tak przemycić :)
OdpowiedzUsuńJak się da więc3ej ziemniaków, to nawet smaku wiele się nie zmienia. Ale z samych kabaczków też są pyszne.
UsuńPodsunęłaś mi super pomysł, dzięki!
OdpowiedzUsuńJa ostatnio jadłam placki z... cukinii! I, o dziwo, były smaczne :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis, nie jadłam jeszcze takich placków ; )
OdpowiedzUsuń