Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanka cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1/4 szklanki oleju
- 1/2 szklanki kefiru
- owoce (u mnie jabłka pokrojone w ósemki)
+ kruszonka: mąka, cukier, margaryna
Przygotowanie według przepisu TUTAJ.
Składników wystarcza na małą tortownicę.
Piec około 40-45 minut.
Można podać z dodatkiem lodów waniliowych.
Przepis bierze udział w Wyzwaniu blogowym "Letni jadłospis"
i w Akcji "Blogerzy jedzą jabłka".
A co u Was na deser?
uwielbiam ciasta z jabłkami, mniamm, wygląda cudnie. te domowe są najlepsze.
OdpowiedzUsuńU nas często gości domowe ciasto.
UsuńZjadłabym. Częstuję się więc jeśli mogę :))
OdpowiedzUsuńProszę, chyba za małe upiekłam ;)
UsuńNie jadłam nigdy ciasta kefirowego. To ze zdjęcia wygląda przepysznie i takie też pewnie jest :)
OdpowiedzUsuńZrób kiedyś, jest świetne z owocami i kruszonką.
Usuńbardzo smacznie wygląda!
OdpowiedzUsuńMmm, muszę upiec, narobiłaś mi smaku :)
OdpowiedzUsuńMniam zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńnie słyszałam o cieście kefirowym - szczerze jestem zainteresowana nim :)
OdpowiedzUsuńTo jedno z naszych ulubionych, a kefir stosuję zamiennie z maślanką.
UsuńJa też jak jabłka to tylko w ciescie:)
OdpowiedzUsuńMy też uwielbiamy pieczone jabłka.
Usuńlubię takie ciasta ;)
OdpowiedzUsuńmniam:D
OdpowiedzUsuńMmm zjadłabym !
OdpowiedzUsuńŁał super przepis, dzisiaj chyba zrobię!
OdpowiedzUsuńPolecam, u mnie szybko znika.
UsuńJakie pyszotki nam serwujesz <33
OdpowiedzUsuńhttp://szuszunia-photography.blogspot.com/
musze koniecznie wykorzystac
OdpowiedzUsuńeh zjadłabym
OdpowiedzUsuńna złość Putinowi :P
choćby mu na złość ;)
Usuńmiamiii D:
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńJa ostatnio to samo z drożdżowym robię - piekę na okrągło i tylko wymieniam owoce.
OdpowiedzUsuńOstatnio w drożdżowych się zaniedbałam.
Usuńmnaim:)
OdpowiedzUsuń