środa, 20 lutego 2013

Pieczywo ProBody - opinia.

Jakiś czas temu otrzymałam dwa chleby ProBody od firmy KOMPLET Polska Sp. z o. o. Z racji, że już zostały zjedzone, postanowiłam się podzielić z Wami opinią na ich temat.

Najpierw kilka informacji:
ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów.


Skład ProBody, czyli formuła Low Carb bez tajemnic!
Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury, w skład której wchodzi m.in.:
  • białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
  • składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,
  • nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
  • błonnik jabłkowy, otręby pszenne.

100g ProBody zawiera ok.:
Energia 285kcal
Białko 21.4g
Tłuszcz 16.8g
Węglowodany 6.1g
Błonnik 11.8g
Skład:

woda, białko pszenne, mąka sojowa, siemię lniane, śruta sojowa, nasiona słonecznika, siemię lniane żółte, pełnoziarnista mąka orkiszowa sezam, błonnik jabłkowy, otręby pszenne, drożdże, suszony zakwas z pełnego ziarna orkiszu, sól jodowana, ekstrakt słodu jęczmiennego, przyprawy.

Moja opinia:

Jest to chleb nie tylko pełnoziarnisty, ale i pełen przeróżnych ziaren. W środku bardzo mięciutki. Zapach delikatny. A smak jak najbardziej bardzo dobry. Już pierwszego dnia jeden z nich został prawie zjedzony w całości.

Kanapki z serkiem wiejskim, ogóreczkiem i papryczką chilli.
Kanapka z pastą z sera białego, czosnku i świeżego ogórka.

Tutaj z szynką i pomidorem.

A w kolejnym dniu został podany do podsmażonej wątróbki z cebulką.
Dobry jest i z masłem, i na sucho do potraw. Dla mnie się sprawdził jako codzienne pieczywo. Mąż zrobił sobie z niego kanapki do pracy i też chwalił. I nawet córcia co nieco podjadła, bo taki miękki. A jego skład świetny, zwłaszcza wśród tak wielu teraz chlebów z jakimiś ulepszaczami. A tu sama natura i zdrowie.
Muszę się rozejrzeć dokładnie gdzie go można kupić. TUTAJ znajdziecie te miejsca.

Więcej informacji znajdziecie TUTAJ.

Są też na FB TUTAJ.


Przekonałam Was do takiego pieczywka?

8 komentarzy:

  1. Ah... a u mnie jak zwykle nie ma w sprzedaży tego chlebka :/ a co dziwne 30 km ode mnie w małej mieścinie jest..

    OdpowiedzUsuń
  2. ten chlebek jest bardzo smaczny:)

    OdpowiedzUsuń
  3. W moim mieście w 3 miejscach jest. Na pewno kupię :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Ogóreczek z papryczką-ciekawe połączenie.
    Chlebek na pewno przepyszny, niestety u nas na wiosce rzadki rarytas, na szczęście tatuś o mnie pamięta i jak sobie kupuje, to dla mnie też bierze, musze mu wspomnieć o tej marce.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam ciemne pieczywo :0

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja muszę wreszcie sama spróbować upiec jakiś chlebek, męczą mnie już te pszenne, które babcia codziennie kupuje :P

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz. Komentarze reklamujące będą usuwane, jak i zawierające wulgaryzmy, czy obrażające.