Co jakiś czas robię domowe batony z płatków i ziaren. Tym razem będzie to Baton Cynamonowy Raj.
Składniki:
- mieszanka musli bazująca na płatkach owsianych
- rodzynki
- 1 łyżka miodu
- kandyzowana skórka pomarańczowa
- 3 jajka
- prażone ziarna Cynamonowy Raj Ziarenkowo (prażony słonecznik, orzechy arachidowe, sezam, cynamon, kardamon, goździki)
Przygotowanie:
Płatki i rodzynki moczę w mleku. Po odsączeniu wrzucam do miski wraz z pozostałymi składnikami. Dokładnie mieszam. Taką masę przekładam do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Polecam taką domową przekąskę. Robicie?
Ja nie przepadam za tego typu batonikami :)
OdpowiedzUsuńto jest coś dla mnie! muszę zrobić!
OdpowiedzUsuńNajlepsze w nich jest to, że sami decydujemy jakie dodać dodatki.
Usuńwygląda pysznie i kusząco ;)
OdpowiedzUsuńJa czasem robię domowe batony. Moja rodzina bardzo je lubi:)
OdpowiedzUsuńA moja córka tego nie chciała jeść, chyba płatki owsiane jej przeszkadzały. Ale za to mąż spakował sobie je do pracy.
UsuńWygląda na łatwe w przyrządzeniu - muszę zrobić :D
OdpowiedzUsuńProścizna.
Usuńto na pewno jest smaczne i bardzo syte
OdpowiedzUsuńpewnie nigdy nie znaalzłabym w sklepie takiej mieszanki :D
OdpowiedzUsuńtakie batoniki to świetne rozwiązanie na przekąskę ;)
OdpowiedzUsuńTak, można spakować w woreczek i mamy na wynos ;)
UsuńWygląda super. Niestety nie robiłam nigdy czegoś takiego i obawiam się że raczej nie odważę się spróbować:)
OdpowiedzUsuńSą bardzo proste i chyba nie mogą nie wyjść. No i to nie ciasto, więc nie oklapnie.
UsuńZ pewnością wykorzystam twój przepis :)
OdpowiedzUsuńmniam ,uwielbiam cynamon!
OdpowiedzUsuńAle pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńostatnio robiłam takie "zdrowe" ciesteczka z dużą ilością orzechów itp. :)
OdpowiedzUsuńTeż musiały być pyszne.
Usuńpyszności po prostu :)
OdpowiedzUsuńmniami,smaczka mi narobiłaś:)
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie batoniki ;)
OdpowiedzUsuńmuszą być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na wykorzystanie ziarenek
OdpowiedzUsuńZiarenka to prawie wszędzie uda się "upchać".
UsuńSmacznie wygląda :) Ale ja bym sobie odpuściła cynamon, bo nie lubię :)
OdpowiedzUsuńMożna oczywiście w wersji bez.
UsuńNigdy nie robiłam takiego batona, ale chętnie bym wszamała bo nie jem słodyczy a taka przekąska to samo zdrowie :) Dzisiaj zmajstruje coś z produktów, które mam w domu :)
OdpowiedzUsuńJa właśnie w ten sposób robię takie domowe batoniki, robię domowy przegląd produktów.
UsuńSmakuje też dobrze.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo pysznie, a ja nigdy nie wpadłam na pomysł zrobienia takiego domowego batona ;)
OdpowiedzUsuń