piątek, 22 marca 2013

Krówki ręcznie zawijane Krogal - opinia.

Dziś post krówkowy :)
Przedstawię Wam słodkie testowanie, czyli produkty marki Krogal:
 
Krówki ręcznie zawijane
tradycyjna/kakaowa/mleczna
 
 

Krówki zawijane ręcznie

Dawniej, w eleganckich cukierniach, oferowano wyłącznie wyroby produkowane i pakowane osobiście, przez doświadczonych cukierników. W dzisiejszych czasach ręczna produkcja stała się luksusem. To wyraz najwyższej staranności i dbałości o jakość wyrobów. Ręcznie pakowane krówki trafiają do szczególnie wymagających odbiorców, stając się ozdobą ich stołów i ciesząc ich podniebienia. W ręcznie zawijanym papierku kryje się klasyczny lub wzbogacony o unikalny aromat smak tych tradycyjnych polskich słodyczy.

 


Opis produktów:
 
Krówka tradycyjna
Idealny smak, doskonała konsystencja masy krówkowej i najlepsze składniki. Oto jedna z najznakomitszych receptur cukierniczych, jaka kiedykolwiek powstała: Krówka Tradycyjna. Każda z nich pakowana jest ręcznie w papierek z charakterystycznym, doskonale znanym od lat wzorem. Dla wielu pokoleń polskich łasuchów będzie to powrót do beztroskich czasów dzieciństwa i słodyczy, które dzięki pełnowartościowym składnikom jednocześnie zawierały także sporo wartości odżywczych.
 


 
Skład:
Cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku pełne, masło, aromat.
 
Krówka kakaowa
Mleko i kakao to doskonała kompozycja smaków. Własną, sprawdzoną przez dziesięciolecia recepturę krówek uzupełniliśmy niepowtarzalnym aromatem kakao. Dzięki temu zyskały one wyrazisty smak, którego nie sposób porównać z żadnymi innymi słodyczami na bazie kakao. Te przepyszne, ręcznie pakowane łakocie przypadną do gustu każdemu, kto choć raz ich spróbuje choć raz.
 
 
 
 
 
Skład:
Cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku odtłuszczone, kakao, masło, aromat.
 

Krówka mleczna
Mleczne krówki charakteryzują się delikatnym aromatem, którego nigdy nie ma się dosyć. Z tego względu zyskały wielu miłośników zarówno wśród dzieci, jak i wśród dorosłych – nie ma osoby, która byłaby w stanie odmówić ich skosztowania. Produkowane są z pełnowartościowego mleka i masła, dlatego oprócz wyśmienitego smaku, zawierają sporo wartości odżywczych.
 
 
 
 
 
Skład:
Cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku odtłuszczone, masło, aromat.
 
 
Moja opinia:
 
Wszystkie trzy krówki są z wierzchu kruche a w środku mięciutkie. Każda z nich mi zasmakowała swoim jakby naturalnym smakiem. Krówka mleczna jest bardziej krucha.  Choć moim faworytem jest kakaowa. Świetne połączenie mlecznej krówki z kakao. No i bardzo ciągliwa. Taka jak lubię. Prawie że typu "mordoklejka". A tradycyjna znajduje się w pięknym opakowaniu i trochę w smaku przypomina mi krówki jedzone w dzieciństwie.
Jak najbardziej jakościowo są świetne i mogę je polecić.
 

Więcej informacji o Krówkach znajdziecie TUTAJ.
 
 

 

Są również na FB TUTAJ.


A Wy zajadacie się jeszcze krówkami?

16 komentarzy:

  1. ale mi smaka narobiłaś z rana

    OdpowiedzUsuń
  2. Krówki ... mniam.... !!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię krówki... smak dzieciństwa...

    OdpowiedzUsuń
  4. Kurcze, jak ja uwielbiam krówki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. daj jedna - uwielbiam krówki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham karmel i kocham krówki <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam krówki :) Przepyszna prezentacja :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszności! Ochoty mi narobiłaś na krówki ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. mmmmm.... uwielbiam, szczególnie krówki, które się mocno kleją do zębów i ciągną....
    Kakaowych nie lubię - wolę tradycyjny smak.

    OdpowiedzUsuń
  10. Widzę sporo fanek krówek wśród nas :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz. Komentarze reklamujące będą usuwane, jak i zawierające wulgaryzmy, czy obrażające.