W ostatni weekend korzystając ze słonecznej pogody postanowiliśmy zrobić na ogrodzie grilla. Możliwe, że jednego z ostatnich w tym roku. Bo dziś u nas pada i jest zimno.
Miał to być mały rodzinny grill, więc postanowiłam nam zaserwować KARKÓWKĘ oraz parę kiełbasek pieprzowych. Do tego sałatka z pomidorów i cebuli.
No i dlatego znów użyłam paru przypraw pochodzących z firmy PRYMAT.
Dokładnie:
- ROZMARYN 15g,
- PAPRYKA OSTRA MIELONA 20g,
- KARKÓWKA KLASYCZNA 20g.
- PAPRYKA OSTRA MIELONA 20g,
- KARKÓWKA KLASYCZNA 20g.
Najpierw oczywiście karkówkę posmarowałam z obu stron musztardą. Tym razem była to musztarda chrzanowa. A następnie obsypałam ją obficie przyprawą karkówka klasyczna, rozmarynem, papryką ostrą, bazylią i czarnym pieprzem.
Tak zamarynowana karkówka trafiła do lodówki na około 2 godziny.
Tak zamarynowana karkówka trafiła do lodówki na około 2 godziny.
Niestety tak nam smakowało, że nie zdążyliśmy zrobić fotek dania na talerzu.
Zapomniałam.:)
Zapomniałam.:)
Do upieczonej karkówki dodaliśmy Sosu Lutenica od Premium Rosa. Świetnie się komponował.
Firmę Pymat znajdziecie TUTAJ.
A jak u Was? Był ostatnio jakiś grill?
Co wtedy serwujecie?
Co wtedy serwujecie?
Bardzo lubię przyprawy Prymat, uważam je za jedne z najlepszych:)
OdpowiedzUsuńoj ale przypomnialaś mi wakacje jak wtedy nagminnie grilowało się ;( pychotka
OdpowiedzUsuńa żeś mi ochoty narobiła .. ;<
OdpowiedzUsuńAle pyszności, szkoda, ze już po sezonie, grill najlepiej smakuje na świeżym powietrzu
OdpowiedzUsuńileż ja się w te wakacje najadłam karkówki z grilla ;D
OdpowiedzUsuńAle jeszzcze trochę słońca można było dzisiaj złapać, więc taka karkóweczka na świeżym powietrzu - palce lizać!
OdpowiedzUsuńU mnie był deszcz.
UsuńJa bym dzisiaj chętnie rozpaliła takiego grilla w mieszkaniu, bo tak zimno, że zaraz chyba zamarznę :D A tak w ogóle, to uwielbiam karkówkę z grilla :)
OdpowiedzUsuńWiesz co, ja właśnie sobie uzmysłowiłam, że ani razu nie miałam grilla w tym sezonie. O rany, jak ten czas zleciał!
OdpowiedzUsuńteż uzywam tych przypraw :)bardzo dobre sa
OdpowiedzUsuńTak Prymat jest niezły.
UsuńPrymat ma bardzo dobre przyprawy :)
OdpowiedzUsuńa taką karkóweczkę to bym sobie zjadła ;)
smakowicie to wygląda u Ciebie:)
OdpowiedzUsuń