Kotlety ziemniaczane
Składniki:
- ugotowane poduszone ziemniaki
- ser żółty
- mąka pszenna
- jajko
- sól, pieprz czarny
- bułka tarta
- ogórki konserwowe z chilli Reypol
Przygotowanie:
Ziemniaki duszę ponownie, dodaję jajko, mąkę, przyprawy oraz starty żółty ser. Dokładnie zagniatam. Formułuję z nich cienkie kotlety i obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju. Podaję jeszcze ciepłe z dodatkiem łagodnego ketchupu oraz z ogórkami konserwowymi z chilli Reypol.
[opinia: Ogórki są odpowiednio twarde, powiedziałbym nawet, że chrupiące. Dzięki chilli nabrały lekkiej pikantności, co sprawia, że każde danie staje się bardziej wyraziste. Dobry dodatek do łagodnych dań.]
Jadacie takie wynalazki?
Ja myślałam ze te ogórki masz takie w środku w kolekcje : p
OdpowiedzUsuńKoniecznie musze zrobić! Zapisuję przepis.
OdpowiedzUsuńww.kaskawsieci.pl
mniam!
OdpowiedzUsuńlubię takie pikantne ogóreczki :)
OdpowiedzUsuńTak, świetne są.
UsuńMuszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kotlety ziemniaczane, a tak dawno nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńU mnie często są, jak ziemniaki zostają z obiadu ;)
UsuńMuszę takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńTakie kotleciki muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńmmm ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńale smacznie, dawno nie jadłam takich :)
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają! :-)
OdpowiedzUsuńweronikarudnicka.pl
Pychotka :) Pewnie smakują trochę jak frytki :P
OdpowiedzUsuńBliżej im do schabowego niż do frytek ;)
Usuńbardzo lubię. Musze zrobić, bo mega smaka mi narobiłaś :)
OdpowiedzUsuńooo, zjadłabym takiego kotlecika;)
OdpowiedzUsuń