Pokażę Wam mój ostatni obiad. Nie napracowałam się przy nim zbyt wiele, ale myślę, że wyszło całkiem nieźle. Użyłam do jego przygotowania jeden z produktów Reypol.
Faszerowane cukinie z sosem paprykowo-czosnkowym
Składniki:
- cukinia,
- ryż,
- sos paprykowo-czosnkowy Reypol,
- ryż,
- sos paprykowo-czosnkowy Reypol,
- ser żółty,
- sól,
- mielona słodka papryka,
- zioła.
- sól,
- mielona słodka papryka,
- zioła.
Przygotowanie:
Cukinie przeciąż wzdłuż na pół. Wydrążyć łyżką. W międzyczasie ugotować ryż.
Ja użyłam ryżu 1,5 woreczka i wymieszałam z gotowym sosem. Do tego dodałam trochę startego sera. Cukinię posolić, posypać ziołami i mieloną słodką papryką.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 50min. Pod koniec posypać na wierzchu startym serem żółtym.
U mnie właśnie sezon na cukinie i kabaczki w pełni, stąd takie danie. Tym razem proponuję coś bezmięsnego z pysznym sosem paprykowo-czosnkowym Reypol. Dzięki temu sosowi przygotowanie dania było bardzo proste i szybkie. Sos ten zaskoczył mnie pięknym intensywnym kolorem oraz mocno paprykowym smakiem.
A co u Was szykuje się na obiadek ciekawego?
cukinie wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńja mam ochotę na takie ale z mięskiem
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie, chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńSama podobne robie tyle zę do nadzienia z pomidorków dodaje ryż i mieso mielone plus masa ziół (tak jestem od nich uzależniona ^_^) Ty widzę iż dałaś ryż osobno no jak kto lubi :) Wygląda smakowicie i zapewne też takie jest.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i życzę udanego dnia :) - Cam z beauty--corner.blogspot.com
Ryż jest wymieszany z farszem.
UsuńWygląda bardzo, bardzo zachęcająco i z chęcią bym coś takiego skonsumowała w dzisiejszy dzionek :)
OdpowiedzUsuńja uwielbiam cukinie, muszę wypróbować Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane cukinie, ale robię je bardziej dietetyczne ;)
OdpowiedzUsuńNo mogłabym ryż zastąpić jakąś kaszą.
UsuńUwielbiam cukinię ;) Narobiłaś mi ochoty ;) Dobrze, że już rosną w ogródku i będę mogła niebawem wypróbować przepis ;)
OdpowiedzUsuńdawno nie jadlam cukinii:)
OdpowiedzUsuńA u nas ostatnio prawie codziennie. No chyba, że zastępuję ją akurat kabaczkiem :)
Usuńaż su e głodna zrobiłam;)
OdpowiedzUsuńHmm wygląda smakowicie, aż sobie takie zrobie :)
OdpowiedzUsuń