I przyszła kolej na wydanie opinii ostatniemu produktowi Reypol:
Musztarda Firmowa kremska popularna
Skład:
Moja opinia:
Musztarda znajduje się w plastikowej butelce zamykanej na klik, co ułatwia nam jej użycie. Może dokładnie ją dozować.
Musztardę możemy stosować bezpośrednio na kanapki, choćby z wędliną. Jej smak raczej tradycyjny, łagodny, trochę słodkawy. Jak najbardziej lubię takie musztardy.
Na pewno idealna jest też do potraw z grilla: kiełbasek czy mięs.
Ale możemy też ją wykorzystać do innych potraw. Ja ostatnio dodałam ją do zamarynowania kurczaka i kabaczka.
Skład marynaty:
- sól, pieprz
- mielona czerwona słodka papryka
- zioła prowansalskie
- olej rzepakowy
- musztarda
Skład marynaty:
- sól, pieprz
- mielona czerwona słodka papryka
- zioła prowansalskie
- olej rzepakowy
- musztarda
Wszystko wymieszane i odstawione do lodówki. Piec w piekarniku około 40-50 minut.
Myślę, że musztarda podkreśliła smak kurczaka. W każdym razie danie smakowało mi, mężowi i córce.
Więcej informacji znajdziecie TUTAJ.
Są też na FB TUTAJ.
A Wy do czego stosujecie musztardę?
musztarda pewnie smaczna :)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za musztardą, wolę ketchup ;)
OdpowiedzUsuńA ja lubię to i to..
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja. Jak robię w domu hot-dogi to miksuję razem musztardę z keczupem.
Usuńrzadko używam musztardy ale Twoje posiłki pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńlubie musztarde do parówek mniamm
OdpowiedzUsuńuwielbiam musztarde, jeszcze żeby była ostra to już jestem kupiona;)
OdpowiedzUsuńTa akurat dość łagodna, ja czasem lubię rosyjską.
UsuńJest bardzo dobra.
OdpowiedzUsuńja wogóle nie lubię musztardy;)
OdpowiedzUsuńTaka musztarda to na pewno fajny dodatek do różnych dań ;)
OdpowiedzUsuńDobry pomysł na przyprawienie dania do pieczenia.
OdpowiedzUsuńMusztarda to jeden z moich ulubionych sosów, ale najbardziej lubię ostrą Dijon
OdpowiedzUsuń