Dzisiaj danie, do którego użyłam marynowanych grzybków zebranych przeze mnie w tym roku w okolicznym lesie.
Będą to Jajka w sosie tatarskim.
Składniki:
- 4 ugotowane na twardo jajka
- kilka łyżek majonezu
- pęczek szczypiorku
- marynowane grzybki
- 2-3 ogórki konserwowe
- czarny pieprz mielony
- 1 łyżeczka chrzanu tartego Orzech
Przygotowanie:
Jajka przekrawam na pół i układam na półmisku. Drobno kroję szczypior, ogórki i grzybki.
Dodaję łyżeczkę tartego chrzanu oraz majonez, doprawiam pieprzem. Wszystko dokładnie mieszam. Nakładam na jajka. Na wierzch posypuję trochę szczypioru i układam parę kawałków grzybków.
zjadłabym:D
OdpowiedzUsuńNa pewno smakują pysznie :)
OdpowiedzUsuńOsobiście moja ulubiona wersja jajek na twardo.
UsuńAle smacznie wyglądają :) Z chęcią bym spróbowała :D
OdpowiedzUsuńszybki i łatwy przepis muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńBardzo prosty, u mnie przeważnie w domu brakuje jednego składnika: szczypioru.
UsuńWyglądają przepysznie !
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaka :)
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda, chrzan używam w znikomych ilościach
OdpowiedzUsuńA ja bardzo lubię, czasem smaruję nim zwyczajnie wędlinę na kanapce.
Usuńwygląda bardzo apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jajka pod każdą postacią :D
OdpowiedzUsuńJa chyba tylko stronię przed sadzonymi, bo kojarzą mi się z daniem z ziemniakami, którego nie lubię.
Usuńtego akurat bym nie zjadła:(
OdpowiedzUsuńMoje dziecko nie lubi jajek na twardo, ale niestety też i w innych postaciach.
UsuńPycha :) Też od czasu do czasu takie robię :)
OdpowiedzUsuńmniam mniam, na wieczór mi smaka narobiłaś :D:D
OdpowiedzUsuńLubię sosik tatarski :D
OdpowiedzUsuńJa lubię go też do wędlinki.
UsuńUwielbiam sos tatarski, a tak dawno nie jadłam, mniam:)
OdpowiedzUsuńOj wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuń