niedziela, 12 lipca 2015

Sałata z dressingiem z oleju z wiesiołka

Czasem wystarczy jeden składnik, by natchnąć do zdrowszego jedzenia. Tym razem powstała w mej kuchni sałata z dressingiem z oleju z wiesiołka, który jest tu właśnie tą przyczyną.


Składniki:

dressing:
- 1 łyżka oleju z wiesiołka Zielony Nurt

- 1/2 łyżeczki octu
- sól himalajska
- czarny mielony pieprz
- świeża natka pietruszki

sałata:
- sałata masłowa
- pomidor
- cebula


Przygotowanie:

Natkę pietruszki siekam na drobniejsze kawałki i przekładam do miseczki, do której dodaję pozostałe składniki, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. 

Składniki na sałatę rozdrabniam (sałatę rwę na kawałki, pomidora kroję w grubą kostkę, cebulę w piórka). Przekładam do miski i mieszam. Przed podaniem zalewam dressingiem.


Taka sałata będzie dobra do pieczonego mięsa, ale również jako dodatek do pieczywa czosnkowego czy placków naan, które lubię.


A co nowego w Waszych kuchniach?

14 komentarzy:

Dziękuję za komentarz. Komentarze reklamujące będą usuwane, jak i zawierające wulgaryzmy, czy obrażające.