Szybkie, bardo słodkie i bardzo migdałowe. Takie będą moje dzisiejsze wypieki, czyli:
- 2 białka
- 20 dag tartych migdałów (u mnie BackMit od Świadome Odżywianie)
- 1/4 szklanki cukru10 dag cukru
- cukier puder do obtoczenia
- cukier puder do obtoczenia
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i zmiksować. Dosypać migdały i wymieszać. Formować ciastka i obtaczać w cukrze pudrze.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.
Lubicie migdały? Bo ja w całości nie, ale w takiej postaci i w płatkach bardzo.
Wyglądają smakowicie;)
OdpowiedzUsuńTo wpadam poczęstować się ciachem :)
OdpowiedzUsuńMiło by mi było.
UsuńTarte migdały, pierwszy raz widzę ten produkt. Smacznego.
OdpowiedzUsuńjadlam dzis podobne;)
OdpowiedzUsuńU mnie pierwszy raz.
Usuńz przyjemnością bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńO rany, aż mi ślinka pociekła:)))
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne. :)
OdpowiedzUsuńmmmm uwielbiam migdały :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelakie ciasteczka, a Twoje wyglądają bajecznie!
OdpowiedzUsuńmmm muszę koniecznie zrobić uwielbiam migdały
OdpowiedzUsuńPyszności :)) Ja też uwielbiam migdały...
OdpowiedzUsuńZgłodniałam :D
OdpowiedzUsuń